Δευτέρα

Γραπτές οδηγίες Σαμαρά σε υπουργούς για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο

Από: http://www.ezy.gr/graptes-odhgies-samara-se-upourgous-gia-th-metarruthmish-sto-dhmosio/

O Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέστειλε γραπτές οδηγίες προς όλους τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος θα συντονίζει την προσπάθεια μέσα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο
Μεταρρύθμισης. Αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης ανενεργών μονάδων και υπηρεσιών, με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων και την περιστολή περιττών δαπανών.
Διαβάστε την επιστολή.


«Μια από τις βασικές τομές που πρέπει να εφαρμόσει η Κυβέρνησή μας είναι η μεταρρύθμιση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Κύρια επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής διοίκησης, απαλλαγμένης από τις χρόνιες παθογένειές της, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Μιας Διοίκησης αντάξιας ενός Κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τις επόμενες ημέρες ξεκινά από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα και με την πολύτιμη συνδρομή του δικού μας ανθρώπινου δυναμικού, η αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους με στόχο την αναδιάρθρωσή τους. Έτσι, θα εντοπίσουμε και θα εξουδετερώσουμε τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες της Διοίκησης. Αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης ανενεργών μονάδων και υπηρεσιών, με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων και την περιστολή περιττών δαπανών.
Είναι επιτακτικά αναγκαίο να περιορίσουμε δραστικά τη γραφειοκρατία και τις άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Και να εγγυηθούμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Όπως, επίσης, είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός του κόστους και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο απαιτείται, σε κάθε βήμα, η συντονισμένη συνεργασία όλων μας.
Για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης θα συντονίζει και θα κατευθύνει την όλη προσπάθεια ενώ θα συνεδριάζει τακτικά υπό την ευθύνη μου».